29 Nisan 2012 Pazar

Clive Barker: Kabal - Kuzular Kurt, Kurtlar Kuzu Postuyla Karşımızda



Hayat, türlü kılıklara girip dört bir yandan saldırır her gün ve öyle bir gün gelir ki dayanamaz olur insan; artık taşıyamadığı yüklerden, kaldıramadığı sorumluluklardan, yabancılaştığı insanlardan kurtulmak, ardına bile bakmadan kaçıp gitmek ister. Çoğu zaman lafta kalır bu istek. Diline dolanan ve kendini tatmin ettiği bir yalan olmaktan öteye gidemez. Çekip gitmek o kadar kolay değildir. Ne kadar hırpalarsa hırpalasın toplum görünmez ipleriyle kendine bağlamıştır insanı.

Ancak ya toplum keserse bu ipleri. Ya bir balgam gibi tükürüp kurtulmak isterse sizden. O zaman ne yaparsınız? Nereye gidersiniz?

Boone, doktoru Decker’dan onlarca insanın katili olduğunu öğrendiğinde gidebileceği tek bir yer olduğuna karar verir. Burası fiziksel dünyanın ötesindedir. Ancak önüne atladığı kamyon gitmek istediği bu yere, ölüler diyarına kadar götürmez onu. Azrail’in listesinde sıra ona gelmemiştir henüz.

Hastane odasında, beyaz duvarların arasında yatarken sığınacağı bir başka yerin adı çalınır kulağına. Burayı daha önce de duymuş ama umursamamıştır. Oysa artık durum farklıdır. Boone günahlarla yüklüdür. Ve adını duyduğu bu yer, gerçek ya da hayal ürünü ne günah işlemiş olursanız olun affedilebileceğinizi vaat etmektedir.

Boone… Doktoru Decker’ın, sevgilisi Lori’nin, hatta son çaresi ölümün bile dışladığı Boone daha önce acı çekenlerden işittiği bu yere gitmeye karar verir.

Bu yer Midian’dır.

Ancak Midian’a kabul edilmenin şartları vardır. Canavarsanız sorun yoktur. Ama eğer değilseniz… Geriye tek bir seçenek kalmaktadır. Avcı değilseniz avsınızdır. Gecedölü değilseniz etsinizdir.

Biri ya da öteki.

Boone hasta ruhlu bir katil olduğunu düşündüğünden tereddüt etmez ve yaşayanların umursamadığı canavarların, görmezden gelinen dışlanmışların, farklı oldukları için lanetlenip nefret edilenlerin diyarına doğru yola koyulur.

Midian’a doğru.

Barker bu romanıyla bize aslında insanlar ve canavarlar arasındaki çizginin ne kadar da ince olduğunu gösteriyor. Ve bu iki türün aslında ne kadar sık yer değiştirdiklerini.

Bazen kurtların kuzu, kuzuların da kurt postuna bürünebildiklerini.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...